Menu

Meditatie

Mediteren is in. Maar wat is meditatie nou eigenlijk?
Waarom zou je het doen? En vooral: wat levert het eigenlijk op?

Wat kun je verwachten?
Tijdens de basiscursus meditatie gaan we naar de essentie van meditatie. Je leert hoe je uit je (drukke) hoofd kan komen en hoe je kan verschuiven van altijd maar moeten 'doen' naar meer 'zijn'. En dat is vaak eenvoudiger dan het lijkt! We hebben hier helemaal geen trucs voor nodig. In de basis kunnen we dit allemaal. Het Boeddhisme heeft dit zeer diepgaand beschreven. Met behulp van deze oude, authentieke kennis komen we tot rust en krijgen inzicht in wie we echt zijn.

In de vervolgcursus ga je aan de slag met het onderwerp Innerlijke rust: in het Boeddhisme is dit een belangrijk onderwerp. Als je zelf innerlijk rust ervaart, voel je je veel prettiger en meer in balans. Je raakt minder van slag door de dingen om je heen en het helpt je om je focus te houden op die dingen in je leven die jij wilt doen.

Voor wie is Meditatie bestemd

Iedereen kan aan de basiscursus meedoen. In principe wordt er op de grond gezeten, maar indien dat lastig is, kun je ook op een verhoging gaan zitten

Aan de vervolgcursus kan iedereen meedoen die de eerste serie gevolgd heeft. Ook als je maar een deel van de lessen hebt kunnen volgen, ben je van harte welkom! We beginnen de eerste les met een herhaling van het geleerde in het eerste serie, dus dan ben je snel genoeg ‘bij’.

Door wie wordt de cursus gegeven

De cursus wordt gegeven door erkend leraar Tibetaanse boeddhistische meditatie Petra Verhoef. Petra is eigenaar van Samma, Centrum voor Intuïtie & Energie. Haar werkwijze is down to earth, open en voor iedereen toegankelijk. Meer informatie kan je vinden op: www.sammacentrum.nl en www.rigpameditation.nl.

Wanneer is Meditatie

Op donderdag 11 januari 2018 starten er 2 nieuwe Meditatie series van 6 weken.
Donderdag 18.30 -19.30 uur:  Basiscursus
Donderdag 19.30 - 20.30 uur: Vervolgcursus.

Er is plek voor 10 tot 25 deelnemers.

Meedoen met Meditatie?

De cursus Meditatie is een 'special', dat wil zeggen een exclusieve training buiten het reguliere lesaanbod om. 

•    Leden van De Plataan betalen € 25,-  voor de cursus.
•    Niet-leden betalen € 95,- voor de cursus.


Wil je je aanmelden of meer weten? Vul dan je gegevens hieronder in en klik op verzenden. We nemen binnen 1 werkdag contact met je op. 

Naam:* 
Telefoon:* 
E-mail:* 
Ik heb interesse in* 
Ik ben al lid:*

 
Vraag/opmerking