Menu

Cursus Ruiterfitheid

Als ruiter is de conditie en gezondheid van je paard het allerbelangrijkste, alles draait om het welzijn van je paard.  Maar vaak wordt een belangrijk onderdeel overgeslagen: de fitheid van de ruiter zelf.  Paardrijden vereist een hoge mate van coördinatie en controle van het gehele lichaam. Elke verandering die een ruiter maakt in zijn houding voelt het paard. Hoe fitter jij bent, hoe beter het rijden zal gaan. 

Waarom een cursus Ruiterfitheid? 

Naast het rijden van je paard is het belangrijk om op een andere manier je lichaam te trainen. Op die manier voorkom je eenzijdige belasting en daarmee de kans op blessures bij de ruiter.
De 6-weekse cursus Ruiterfitheid heeft als doel de fitheid specifiek voor het paardrijden te verbeteren en draagt o.a. bij aan een betere houding en zit en meer zelfvertrouwen in het zadel. 

Inhoud 

Ruiterfitheid bestaat uit 6 groepstrainingen waarin o.a. de volgende onderdelen aan bod komen:
-    Balans en (romp)stabiliteit van de ruiter;
-    Flexibiliteit, houding en ademhaling van de ruiter;
-    Reactievermogen en coördinatie van de ruiter.

De groepstrainingen worden gegeven op dinsdagavond van 19.30-20.30 uur. 

Indien gewenst kun je daarnaast 2x per week 35 minuten individueel trainen op de Milon Cirkel*, deelnemen aan groepslessen en krijg je een kort en functioneel trainingsprogramma specifiek voor ruiters ontwikkeld dat je zowel thuis als in het sportcentrum kunt doen. 

*De training op de Milon Cirkel kan gecombineerd worden met de groepstraining Ruiterfitheid. 

Door wie wordt de cursus Ruiterfitheid gegeven

Marjan van Tilburg heeft ruim 15 jaar ervaring als o.a. Fitness- en Pilatesinstructeur en is daarnaast al sinds haar jeugd een fanatieke ruiter. Zij weet als geen ander wat er fysiek bij paardrijden komt kijken en hoeveel baat jij en je paard hebben bij een fit en sterk lichaam en een goede houding.

Wanneer is Ruiterfitheid

Data voor de volgende cursus zijn op dit moment niet bekend. Wil je op de hoogte gehouden van een nieuwe cursus? Vul dan hieronder je gegevens in en klik op verzenden.

 

Naam:* 
Telefoon:* 
E-mail:* 
Ik ben al lid:*

 
Vraag/opmerking