Menu

Qinematic Scan

Voor het veilig belasten van je lichaam


Je staat er niet bij stil, maar jouw lichaamshouding en de manier waarop jij beweegt zegt veel over je fysieke belastbaarheid. Een verkeerde belasting van spieren en gewrichten kan tot blessures leiden of nadelige gevolgen hebben voor je sportprestaties.

Om een goed inzicht te krijgen in jouw houding en beweegpatroon en je veilig en optimaal te laten sporten raden wij je aan de Qinematic Scan te ondergaan.

Waarom een Qinematic Scan?

Bij een gezonde houding is er sprake van symmetrie van de lichaamsdelen links en rechts. Bovendien is het belangrijk dat specifieke lichaamsdelen in de juiste positie staan en voldoende ontspannen dan wel aangespannen zijn. Een goede lichaamshouding en een goed beweegpatroon zorgen voor de juiste drukverdeling op je gewrichten waardoor er een betere balans en stabiliteit is. Dit voorkomt dat je je lichaam tijdens het sporten verkeerd gaat belasten.

Hoe gaat de Qinematic Scan?

Tijdens de scan sta je voor een camera en voer je een serie bewegingen uit. De camera registreert nauwkeurig hoe jij beweegt en wat hierbij jouw lichaamshouding en stand van gewrichten is. Dit is allemaal te zien op een 3D video. De Qinematic Scan duurt circa 30 minuten. 

Gedetailleerd inzicht

De Qinematic Scan geeft een zeer gedetailleerd inzicht in jouw lichaamshouding en beweegpatroon en laat duidelijk zien of er beperkingen zijn. Onze fysiotherapeut en leefstijlcoach gaan deze scan analyseren en brengen daar een advies over uit. 

Vervolgens wordt er een veilig en effectief trainingsprogramma voor je opgesteld en kan je gaan werken aan het verbeteren van eventuele zwakke schakels.

Voor wie is de Qinematic Scan

•    voor startende en actieve sporters 
•    voor (duur)sporters die zonder blessures (top)prestaties willen leveren
•    voor mensen met b.v. rug-, schouder-, nek-, knie- of heupklachten
•    voor minder belastbare personen

Wil je de Qinematic Scan ondergaan? 

Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.
Kosten voor de Qinematic Scan:
Leden: € 69,50             Niet-leden: € 84,00
 

Naam:* 
Telefoon:* 
E-mail:* 
Ik ben al lid:*

 
Vraag/opmerking